ایران ماهواره حرفه ای با عمر چهار سال می سازد

تاریخ: 03:54, 05-10-2016.

تهران. چهار شنبه، 5 اکتبر 2016  میلادی برابر با 14 مهر 1395 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره سنجشی پارس یک، به عنوان نخستین ماهواره حرفه ای ایرانی که طول عمری بیش از چهار سال خواهد داشت، با استفاده از توان داخلی تولید خواهد شد.
بنا بر این گزارش، محسن بهرامی در نشست خبری به مناسبت هفته فضایی افزود: مقرر شده است که این ماهواره به یک کنسرسیوم ماهواره ای برای ساخت و پرتاب واگذار شود.
وی از بازنگری در قرارداد ماهواره ظفر با توجه به تغییر فناوری خبر داد و گفت: این ماهواره مربوط به دانشگاه علم و صنعت است و با قرارداد جدید ادامه کار آن انجام خواهد شد.
بهرامی تصریح کرد: قرارداد ماهواره ناهید 2 با پژوهشگاه فضایی ایران در حال نهایی شدن است تا وارد بخش عملیاتی شود.
رئیس سازمان فضایی ایران در مورد آخرین وضع طرح اعزام موجود زنده به فضا که در دولت قبل بسیار بر آن تاکید شده بود، اما هم اکنون مسکوت مانده است، گفت: اعزام انسان به فضا در شورای عالی و در اسناد بالادستی نیز بر آن تاکید شده است. به همین دلیل این پروژه خط خوردنی نیست.
بهرامی با بیان اینکه اعزام فضانورد به فضا نیازمند زمان طولانی و توسعه فناوری فضایی است، خاطرنشان کرد: بردن انسان به فضا و برگشت آن کار ساده ای نیست و ما آن را متوقف نکرده ایم اما رسیدن به این پروژه به همین راحتی ها نیست و هم اکنون، البته اولویت اعزام انسان به فضا کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه هم اکنون در کشور درگیر پرتاب های زیر مداری هستیم، اضافه کرد: اینکه بخواهیم یک انسان را به فضا بفرستیم، گامی فضایی است و در این زمینه نیازمند نقشه راه توسعه فناوری فضایی هستیم.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه این پروژه اشکال بودجه ای ندارد، ادامه داد: اشکال اساسی آن تعریف پروژه است و باید این پروژه را مجدداً با توجه به اولویت ها، نیازها و بودجه ها تعریف کنیم.
بهرامی با بیان اینکه این موضوع را مطرح کرده ایم و این طرح را کنار نمی گذاریم، ادامه داد: از سوی دیگر با خارجی ها نیز وارد مذاکره شده ایم تا در راستای پرتاب فضانورد آموزش های لازم را داشته باشیم.
وی افزود: اولویت این پروژه کم شده است اما در هر جهت توسعه فناوری های داخلی در ایران در همین راستا انجام می شود و بحث اعزام انسان به فضا از اولویت فنی ما خارج نشده و بخشی از برنامه ها مربوط به آینده است.
بهرامی افزود: ماهواره سنجشی دوستی و امیرکبیر، ماهواره مخابراتی ناهید 1 و 2، ماهواره ظفر و ماهواره سنجشی پارس 1 از جمله برنامه های سازمان فضایی ایران هستند که هم اکنون در حال کار بوده و امید می رود تا پایان برنامه 10 ساله فضایی کشور محقق شود.

به اشتراک گذاشتن اخبار: