ایرتاگ
خبرگذاری تلگراف ایران

3:22 | ژانویه12 تهران

ایران و ترکیه بر حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند

تاریخ: 08:24, 16-08-2016.

تهران. سه شنبه، 16 آگوست 2016  میلادی برابر با 26 مرداد 1395 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، معاون عربی آفریقای وزیر امور خارجه ایران از توافق جمهوری اسلامی ایران و ترکیه برای حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه خبر داد.
بنا بر این گزارش، حسین جابری انصاری در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره آثار سفر آقای ظریف به ترکیه و احتمال پیوستن این کشور به ائتلاف ایران و روسیه در منطقه، ترکیه را کشوری مهم و موثر در منطقه دانست.
وی گفت: در طول بحران سوریه همواره رایزنی های فشرده ای با دولت ترکیه برای حل و فصل این بحران داشتیم و در سفر اخیر آقای ظریف به آنکارا درباره این موضوع میان دو کشور تبادل نظر شد.
جابری انصاری افزود: در این سفر درباره اصول اساسی حل و فصل بحران سوریه، میان دو کشور در زمینه اصول مشترک مد نظر دو کشور بویژه حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه توافقی کلی صورت گرفت.
وی گفت: همچنین دو طرف درباره شکل گیری و ایجاد دولتی ملی و فراگیر از طریق آرای ملت سوریه توافق کردند.
جابری انصاری افزود: این اصول اگرچه کلی است اما توافق درباره آن می تواند مقدمه اقدامات و گام های بعدی برای ترجمه این اصول کلی در بحران سوریه باشد.
معاون وزیر امور خارجه گفت: مقامات ایران و ترکیه توافق کردند که گفتگوها و رایزنی ها از طریق تبادل سریع هیئت های سیاسی دو کشور و گفتگو درباره جزئیات مسائل برای اجرایی کردن اصول مورد توافق ادامه یابد.
وی افزود:‌ بر این اساس به زودی دعوتی از آقای اومیت یالچین همتای ترکم دارم و بنده نیز دیداری از آنکارا خواهم داشت تا درباره مسائل منطقه گفتگوهای جزئی تری داشته باشیم.
جابری انصاری گفت: رایزنی میان کشورها و بازیگران موثر در بحران منطقه براساس اصول مشترک می تواند زمینه ساز مقدمات ضروری برای حرکت در مسیر خروج از بحران جاری باشد.
وی افزود: کار ساده ای نیست تفاوت منافع کشورها یا تصور اشتباه کشورها از منافع خودشان که گاه با این مسئله نیز مواجهیم.
معاون وزیر امور خارجه گفت: وجود بازیگران متعدد و موثر در این بحران وضعیتی ایجاد کرده است که کشور و ملت سوریه بیش از همه ضرر کرده و همه امکانات، زیرساخت ها و مردمش در فجایع انسانی آسیب دیده است.
جابری انصاری ابراز امیدواری کرد: بامجموعه تحولات جدید بر محور این بنیان ها و اصول مشترک و با تلاش فشرده کشورهای منطقه و بویژه جمهوری اسلامی ایران و نیز ترکیه و روسیه زمینه خروج از بن بست کنونی و فاجعه انسانی کنونی هرچه سریعتر فراهم شود.
وی تاکید کرد: ادامه بحران کنونی به نفع هیچ یک از کشورها و ملتهای منطقه نیست و معتقدیم ادامه این بحران حتی برای بازیگران بین المللی که فکر می کنند ادامه وضع کنونی به نفعشان است مخاطره انگیز است.
جابری انصاری تصریح کرد: امتداد جریان های تروریستی و افراطی و سرایت آن به مناطق مختلف جهان و پایتخت های غربی و شرقی اثبات کرد که ادامه موج بحران تروریسم و افراط گرایی به زیان امنیت و ثبات منطقه ای و جهانی است.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه تحلیل ها درباره ایجاد مثلث ایران، روسیه، ترکیه چقدر مبتنی بر واقعیت است تاکید کرد: بجای اینکه در پی شکل گیری قالب های بسته سه یا چندگانه باشیم که حساسیت بازیگرهای دیگر را بر می انگیزد باید در پی نوعی اجماع سازی و اتفاق نظر کشورها و طرف های موثر بحران بر محور اصول مشترک باشیم.
جابری انصاری گفت: اگر چنین اتفاق نظری نسبی میان بازیگران مختلف به اصول حل و فصل بحران فراهم شود به این هدف نزدیک می شویم .
وی افزود: مهمترین اصل این است که بنا نیست هیچ بازیگر خارجی از طرف ملت های منطقه تصمیم بگیرد، آنان باید اهتمام خود را در این مسیر قرار دهند که تسهیل کننده به رجوع به آرای ملل منطقه باشند.
معاون وزیر امور خارجه ایران گفت: اگر میان کشورهای منطقه و بازیگران دیگر در سطح بین المللی درباره این اصول مشترک اتفاق نظر ایجاد شود مقدمات حرکت به سمت حل و فصل بحران فراهم خواهد شد.
جابری انصاری افزود: براین اساس ما الزاماً در پی شکل گیری ائتلاف ها یا چارچوب ها و قالب های بسته نیستیم بلکه همه همت جمهوری اسلامی ایران این است که نوعی مفاهمه بر بنیان و اصول مشترک با دیگر بازیگران منطقه ای و بین المللی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: البته برخی بازیگران، منفعتشان را به درست یا غلط در ادامه بحران، درگیری ها و جنگ های داخلی منطقه می بینند بنابراین نمی توان اجماعی کامل ایجاد کرد اما اگر اتفاق نظر میان تعداد زیادی از بازیگران ایجاد شود امکان فراهم کردن زمینه خروج از بن بست کنونی فراهم می شود.

به اشتراک گذاشتن اخبار: