ایرتاگ
خبرگذاری تلگراف ایران

19:27 | مه13 تهران

ابرازتمایل قزاقستان به توسعه همکاری های بندری و دریایی با ایران

تاریخ: 12:21, 03-07-2014.

تهران. پنج شنبه، 3 جولای 2014 میلادی برابربا 12 تیر 1393
خورشیدی. ایرتاگ – خبرگزاری تلگراف ایران. هادی شیخ سلطانی. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، کمیته مشترک همکاری های بندری و دریایی ایران و قزاقستان چهارمین نشست خود را در تهران و در سازمان بنادر و دریانوردی برگزار کرد.
مذاکره جهت ایجاد شرایط یکسان برای کشتی ها در بنادر دو طرف، رفع مشکل تأخیر در نوبت پهلو گیری در بندراقتاو و پرداختن به برخورد نامتعارف نیروی نظامی قزاقستان با خدمه کشتی های ایران به هنگام بازرسی کشتی، از جمله مهم ترین دستور کارهای این نشست دو روزه بود.

بنا بر این گزارش، جلیل اسلامی، مدیر کل امور بندری سازمان بنادر، با بیان اینکه اجلاس چهارم همکاری های بندری و دریایی ایران و قزاقستان به دنبال توسعه همکاری های بندری و دریایی وافزایش روابط تجاری بین دو کشور و توسعه زمینه های آموزشی و فنی بوده است، از علاقه مندی طرف قزاق ومسئولان بندراقتاو جهت افزایش تعاملات و روابط تجاری به بیش از 25 درصد عملکرد فعلی خبر داد.
در این نشست که مدیران بنادر انزلی، نوشهروامیرآباد نیز حضورداشتند، تازه ترین اقدامات توسعه ای و امکانات و تجهیزات این بنادروهمچنین ظرفیت های
عملیاتی بنادر شمال ایران برای طرف قزاقستان تشریح شد.
میخایل یور یویچ، رئیس شرکت سهامی بندر بین المللی تجاری دریایی اقتاو نیز ضمن اعلام علاقه مندی مسئولان دولتی و شرکت های فعال حمل و نقل دریایی کشور قزاقستان به توسعه روابط تجاری و بندری بین دو کشور، گفت: درحال حاضر بندراقتاو قابلیت تخلیه و بارگیری 5/17 میلیون تن کالا را دارد که 12 میلیون تن آن کالاهای نفتی و بقیه کالاهای خشک ازجمله غلات است.
رئیس بندراقتاو با بیان اینکه این بندر قابلیت تخلیه و بارگیری 600 هزار تن غلات را دارد، از آغاز اجرای فاز اول توسعه بندراقتاو با مشارکت یک شرکت از ترکیه خبر داد و گفت : در فاز اول توسعه بندر اقتاو، 3 پست اسکله برای کالاهای خشک واحداث پایانه (ترمینال) غلات به ظرفیت 1 میلیون تن در دست انجام است.
وی با بیان اینکه با اتمام فاز اول توسعه بندر، به ظرفیت اقتاو 5/1 میلیون تن افزوده می شود، خاطرنشان کرد: بخش عمده ای از صادرات قزاقستان توسط بنادر ایران انجام می شود. به طوری که 85 درصد کالاهای خشک از جمله آهن آلات و چوب از طریق بندراقتاو به بنادر ایران ارسال می شود. یوریویچ با تأکید براینکه به عنوان نمایندگان بندراقتاو به دنبال بهبود حمل و نقل کالا وافزایش این جریان به بیش از 25 درصد تعاملات تجاری فعلی با ایران هستیم، از حل و فصل اختلافات و موانع همکاری در نشست چهارم در تهران خبر داد.
بر اساس این گزارش، در نشست تهران درخصوص «هزینه های بندری در بنادر کشور»، «عدم پهلودهی فوری کشتی های حامل محصولات صادراتی فاسدشدنی و ترانزیت به محض ورود به لنگرگاه بندراقتاو»، «مشکلات شناورهای ایران در بندر اقتاو» نیز بحث و تبادل و نظر شد.

به اشتراک گذاشتن اخبار: