من جواد ظریف هستم و این پیام ایران است+ فیلم

تاریخ: 16:46, 03-07-2014.


تهران. پنج شنبه، 3 جولای 2014 میلادی برابر با 12 تیر 1393 خورشیدی. ایرتاگ – خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قبل از سفر به وین برای شرکت در دور ششم مذاکرات وین، یک پیام ویدیویی به زبان انگلیسی تهیه و با زیرنویس به زبان های مختلف در فضای مجازی منتشر کرد.

فرازی از پیام این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی به این شرح است:

تا سه هفته آینده ما یک فرصت استثنایی داریم؛ تا تاریخ ساز شویم؛ تا بر روی توافق نامه جامع برنامه هسته ای ایران به توافق برسیم؛ و پایان دادن به یک بحران غیر ضروری که ما را از رسیدگی به چالش های مشترک باز داشته است. چالش هایی مانند اتفاقات هولناکی که در چند هفته پیش درعراق شاهد آن بودیم. ما می توانستیم مسئله هسته ای را در 1384 حل و فصل کنیم ولی در آن زمان حرف من را باور نمی کردند. وقتی می گفتم ایرانی ها به فشار حساسیت دارند دولت بوش با اصراربراین که ما غنی سازی را به کلی رها کنیم، باعث از هم پاشیدن معامله شد. سپس آنها به مدت 8 سال به فشار و تحریم روی آوردند. تحریم ها فلج کننده بودند و حتی کشنده به معنای واقعی کلمه. بیماران سرطانی ایران قادر نبودند با پول خودشان دارو بخرند چرا که بانک های سراسر دنیا توسط خزانه داری آمریکا مجبور شده بودند تا از نقل و انتقال دارایی های ایرانیان جلوگیری کنند، در حالیکه تحریم ها برنامه هسته ای ما را فلج نکرد. نه ترور دانشمندان هسته ای ما، یا خرابکاری تاسیسات هسته ای که می توانست عواقب فجایع بار زیست محیطی به همراه داشته باشد، و یا حتی تهدیدهای مکرر به حمله نظامی. در واقع اینها همه اثر کاملاً معکوس داشتند. اصرار بر عدم غنی سازی باعث افزایش 100 برابری تعداد سانتریفیوژهای ما شد، یعنی افزایش کمتر از 200 سانتریفیوژ به نزدیک به 20 هزار. ممانعت از فروش سوخت برای رآکتور تحقیقاتی ما که توسط خود آمریکا ساخته شده است ما را مجبور کرد تا سوخت مورد نیاز خودمان را با بالا بردن سطح غنی سازی از سه و نیم به 20 درصد تولید کنیم. محروم کردن بیماران سرطانی ایران از ایزوتوپ های درمانی ما را وادار کرد تا یک رآکتور آب سنگین بسازیم و این ایده کم کم تبدیل به نیروگاه کامل شد که به زودی راه اندازی می شود. تهدیدهای حمله به تاسیسات اتمی ما و با خاک یکسان کردن آنها، ما را مجبور به ساخت فردو کرد؛ مکانی که تحت حفاظت کوه ها قرار دارد. دولت های غربی اعتراض و انکار کردند در حالیکه این وضعیت را خودشان به وجود آوردند.

با نزدیک شدن به 29 تیرمن یک بار دیگر احساس نیاز می کنم که هشدار دهم و بگویم که بازی شاهین – قمری به امید گرفتن امتیاز در لحظه آخر، نمی تواند نتیجه ای بهتر از سال 1384 بدهد. به تمام کسانی که هنوز فکر می کنند تحریم ها، ایران را به پای میز مذاکره کشاند، فقط می توانم بگویم که تحت فشار قرار دادن نه در طول 8 سال گذشته، بلکه در واقع در 35 سال گذشته را امتحان کردید، این روش، ملت ایران را وادار به تسلیم نکرد. نه در حال و نه در آینده هم نخواهد کرد، ما هنوز فرصت داریم که از این چرخه تشدید شونده خارج شویم. بیایید احترام متقابل را امتحان کنید ، این کار ساز است. ما در حال تلاش برای دستیابی به توافق هستیم. نه یک توافق خوب یا بد، بلکه یک توافق شدنی و ماندگار. هر توافقی همانطور که از اسمش پیداست، برآمده از فهم و احترام متقابل است، و نه تحمیل خواسته از سویی به سویی دیگر. ما آماده ایم تا گام های مشخصی برداریم، تا تضمین کنیم که برنامه هسته ای ما همیشه صلح آمیز باقی خواهد ماند. ما هنوز فرصت داریم، تا به افسانه ای که می گوید ایران به دنبال ساخت بمب است، پایان دهیم . و برای اثبات این ادعایمان سابقه عدم تجاوز 250 ساله را همراه داریم . دولت من متعهد است که به این بحران غیر ضروری تا 29 تیر پایان دهد. امیداورم که همتایانم نیز همین تعهد را داشته باشند.

من جواد ظریف هستم و این پیام ایران است .

فیلم این پیام را در آدرس زیر ببینید:

http://film.irna.ir/NSite/FullStory/News/?Id=10343

به اشتراک گذاشتن اخبار: