توزیع ویتامین "د" و قرص آهن در مدارس ایران
تهران. سه شنبه، 7 آوریل 2015 میلادی برابر با 18 فروردین 1394 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش ایران گفت: قرص ویتامین D در مدارس 15 استان ایران توزیع شده است.
بنابراین گزارش، دکتر ضیاءالدینی در گفتگو با خبرنگاران افزود: این قرص ها بین دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه استان هایی که شیوع بیشتر کمبود ویتامین D دارند توزیع شده است.
مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش ایران افزود: در این طرح ماهانه قرص 50 هزار واحدی ویتامین D به مدت 9 ماه بین دانش آموزان توزیع می شود.
وی به اهمیت سلامت نوجوانان در سنین مدرسه اشاره کرد و گفت: براساس تحقیقاتی که انجام شده 80 تا 90 درصد مردم کشور مشکل کمبود ویتامین D و نیاز به تجویز این قرص دارند.
ضیاء الدینی همچنین درباره توزیع قرص آهن بین دانش آموز دختر گفت: از ابتدای سال تحصیلی تاکنون 12 نوبت قرص آهن بین دانش آموزان توزیع شده است و چهار بار دیگر تا پایان سال توزیع خواهد شد.
مدیرکل دفتر سلامت و بهداشت آموزش و پرورش افزود: این طرح همه دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه و 40 درصد از دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه را شامل می شود.
ضیاء الدینی به ادامه اجرای طرح کلینیک های سیار دندانپزشکی در مدارس ابتدایی نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از هزار دانش آموز شهر تهران تحت درمان های فلوراید تراپی (ضدعفونی کردن دهان)، فیشر سیلندر (پرکردن شیار دندان) و جرم گیری قرار گرفتهاند که به مرور کل دانش آموزان ابتدایی شهر تهران تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.
مدیرکل دفتر سلامت و بهداشت آموزش و پرورش تاکید کرد: اجرای طرح ملی بهداشت دهان و دندان در مدارس نشان داده است حدود 50 تا 60 درصد دانش آموزان دندان های پوسیده و نیاز به ترمیم دارند.
ضیاء الدینی همچنین از صدور شناسنامه سلامت دانش آموزان به صورت الکترونیکی از امسال خبر داد و افزود: دانش آموزان در بدو ورود به مدرسه در طرح سنجش مورد معاینات بالینی قرار می گیرند و همه اطلاعات پزشکی دانش آموزان در یک کارت تا پایان دوران تحصیل محفوظ باقی می ماند.
مدیرکل دفتر سلامت و بهداشت آموزش و پرورش افزود: شناسنامه الکترونیکی سلامت کمک می کند تا اگر دانش آموزی به بیمارستان یا مرکز درمانی مراجعه کند سوابق پزشکی و بیماری های قبلی وی از قبیل بیماری های ژنتیکی مشخص شود و در درمان آن کمک میکند.
ضیاء الدینی به نظارت مستمر بر کیفیت شیر مدارس نیز اشاره کرد و گفت: کیفیت شیر توزیع شده در مدارس براساس تحقیقات معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خوب بوده است و تاکنون هیچ موردی از توزیع شیرآلوده یا فاسد گزارش نشده است.
مدیرکل دفتر سلامت و بهداشت آموزش و پرورش همچنین از جداسازی آبخوری ها و سرویس های بهداشتی 80 درصد مدارس ایران خبر داد و گفت: طرح لوله کشی صابون مایع را نیز در همه مدارس اجرایی خواهیم کرد.