ایرتاگ
خبرگذاری تلگراف ایران

2:36 | نوامبر23 تهران

پیشنهادهای همکاری مراکز علمی معتبر جهان به ایران

تاریخ: 04:00, 02-02-2016.

تهران. سه شنبه، 2 فوریه 2016  میلادی برابر با 13 بهمن 1394 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مراکز علمی و پژوهشی معتبر جهانی اظهار علاقه کرده اند با ایران همکاری داشته باشند.
بنا بر این گزارش، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مراکز علمی و پژوهشی معتبر جهانی از "سرن" تا "فر" در آلمان و "آی.ان.اف.ان" در ایتالیا اظهار علاقه کرده اند با ایران همکاری داشته باشند.
علی اکبر صالحی در کلاس نخستین دوره تخصصی مدرسه شتاب دهنده های ذرات که با حضور 67 تن از اعضای هیات علمی دانشگاه ها، موسسات علمی و دانش آموختگان و دانشجویان دوره های دکترا و کارشناسی ارشد تشکیل شد افزود: خوشبختانه با شرایطی که بعد از برجام برای کشور عزیزمان ایران بوجود آمده است، واقعاً در شرایط ویژه ای هستیم. زمانی کسی آمادگی همکاری با ما را نداشت و اکنون آنقدر پیشنهاد همکاری داده شده که انتخاب آنها سخت می شود.
صالحی با ابراز خوشحالی از سنت شایسته برگزاری "مدرسه علمی" در جهان ابراز امیدواری کرد این نوع مدارس در حوزه های مختلف علمی در کشور برقرار شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با امکانات محدود نمی توانیم در همه جا آزمایشگاه و دانشگاه های پیشرفته ایجاد کنیم تا دانشجویان بتوانند به تجهیزات پیشرفته دسترسی داشته باشند؛ این امر در سطح آرمانی در هیچ جای دنیا میسور نیست بنابراین از فرصت پیش آمده و تجربیات مدیر پیشکسوت و شناخته شده جهانی این مدرسه باید استفاده کنیم و ارتباط علمی کشور را با آزمایشگاه های عمده دنیا در این زمینه برقرار کنیم.
صالحی با اشاره به آمادگی مراکز تحقیقاتی بزرگ دنیا برای همکاری علمی با ایران گفت: زمانی می توانیم از این فرصت ها استفاده کنیم که خودمان زمینه های لازم را فراهم کرده باشیم. مثل اینکه الفبا را ندانیم و بخواهیم کتاب بخوانیم. این مدرسه ها می توانند الفبای مورد نظر را بیاموزند.
وی ادامه داد: در عرصه علمی چیزی که الان اولویت دارد، بحث ماده است، تا شما ماهیت ماده را خوب شناسایی نکنید، یقیناً نمی توانید خیلی با امکانات و ظرفیت های نهفته در ماده سروکار پیدا کنید و آنها را استخراج کنید.
صالحی ادامه داد: در سرن میلیاردها دلار هزینه کرده اند تا بفهمند ماهیت ماده چیست؛ زمانی می گفتند نوترینو جرم ندارد اما الان پذیرفته اند که جرم دارد، هریک از این مفاهیم را به درجه یقین برسیم، آفاقی را پیش روی ما باز می کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: یکی از ابزارهای شناخت ماده همین شتابدهنده است .باید آنقدر با این دستگاه سروکار پیدا کنید و کلنجار بروید تا شما را در افق علمی پیش ببرد. هرچند ممکن است کسی با هوشیاری، ابتکاری در بحث شتابدهنده ها بکار گیرد که قوانین آن را برهم بزند. لذا اعتقاد دارم بحث شتابدهنده بحث اولویت دار و مبنایی است.
صالحی در پایان ابراز امیدواری کرد پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و مجموعه دانشگاه های کشور این موضوع را با جدیت دنبال کنند.
نخستین دوره تخصصی مدرسه شتاب دهنده های ذرات ایران با همکاری پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و انجمن هسته ای ایران دهم بهمن ماه آغاز شد.

به اشتراک گذاشتن اخبار: