ایرتاگ
خبرگذاری تلگراف ایران

20:09 | نوامبر24 تهران

ايران و مرکز تحقيقات زلزله آمريکا تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

تاریخ: 15:20, 05-05-2015.

تهران. سه شنبه، 5 می 2015 میلادی برابر با 15 اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، معاون وزیر راه و شهرسازی ایران از امضای تفاهم ‌نامه همکاری تبادل اطلاعات زلزله‌ شناسی و داده‌های شبکه‌ های شتاب‌ نگاری بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران و دانشگاه برکلی کالیفرنیا خبر داد.
بنابراین گزارش، محمد شکرچی‌زاده در نشست خبری با موضوع تحقیقات زلزله‌نگاری در ایران که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تهران برگزار شد، گفت:  
‌زلزله از موضوع های مورد توجه در ایران است و فلسفه وجودی و تأسیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی بررسی علل وقوع زلزله‌های جنوب خراسان بود تا با بررسی و تحقیقات در این زمینه، آیین‌نامه‌های مقاوم‌سازی ساختمان را تدوین کند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران ادامه داد: آیین‌نامه 2800 تدوین شده است. علاوه بر این، بخش‌های مختلفی در این مرکز به تحقیق و پژوهش در موضوع زلزله می‌پردازند که یکی از مهم‌ترین آنها بخش شتاب‌نگاری زلزله است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود : برای افزایش غنای تحقیقات در موضوع زلزله، مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی تفاهم نامه همکاری علمی و مهندسی با مرکز تحقیقات مهندسی زلزله پاسیفیک وابسته به دانشگاه برکلی آمریکا به امضا رسانده است که زمینه‌های هم‌افزایی علمی و تحقیقاتی در حوزه مهندسی زلزله فراهم می‌شود. همچنین مجموع اطلاعات شتاب‌نگارها را در اختیار این مرکز تحقیقاتی قرار می‌دهیم که پژوهشگران این دو مرکز تحقیقاتی در ارتباطی تعاملی ‌بتوانند از تجارب یکدیگر استفاده کنند.
شکرچی‌زاده ابراز امیدواری کرد با امضای این تفاهم‌ نامه سطح علمی ایران در بخش زلزله‌شناسی ارتقا یابد.
در ادامه این نشست خبری، یوسف بزرگ‌نیا عضو هیئت علمی دانشگاه کالیفرنیای آمریکا با بیان اینکه این دانشگاه در زمینه‌های مختلفی از جمله زمین‌شناسی، خاک، ساختمان‌های کوتاه و بلند، ‌سدها و پل‌ها فعالیت علمی تحقیقاتی دارد، گفت: زلزله مرز سیاسی و جغرافیایی نمی‌شناسد؛ زلزله نپال هزاران کیلومتر با تهران فاصله دارد اما همه علاقه‌مند هستند بدانند که چه شده است زیرا این اطلاعات برای کاهش زیان‌ها مهم است.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین داده‌ها، رکوردها و پایش‌هایی است که در زمان زلزله ثبت می‌شود، خاطرنشان کرد: در ایران مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مسئول نگارش شتاب‌هایی است که در زلزله‌های کوچک و بزرگ ثبت می‌شود.
مدیر اجرایی مرکز تحقیقات مهندسی زلزله دانشگاه برکلی کالیفرنا (پاسیفیک) افزود: ایران کشوری بسیار زلزله‌ خیز است که در آن زلزله‌های کوچک و بزرگ اتفاق می‌افتد. رکوردهای ثبت‌شده جنبه بین‌المللی دارد و برای ما که در آن سوی جهان هستیم این رکوردها بسیار مهم است.
بزرگ‌نیا با تأکید بر استفاده‌های گوناگون این رکوردها اظهار داشت: بانک اطلاعاتی زلزله در آمریکا نگهداری می‌شود که بانک اطلاعاتی "پیر" بیشترین رکورد زلزله‌های دنیا را جمع‌آوری کرده و در اختیار دارد.
وی زلزله‌های ایران را از نوعی که کم و بیش شبیه زلزله‌های کالیفرنیاست، دانست و تاکید کرد: بنابراین همکاری ما با ایران در این زمینه بسیار حیاتی است و از رکوردها و داده‌ها استفاده می‌شود.

به اشتراک گذاشتن اخبار: