وزیر خارجه ایران در نیویورک: آمده ایم تا در باره تعهدات آمریکا بیشتر بشنویم
تهران. دوشنبه، 27 آوریل 2015 میلادی برابر با 7 اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به نیویورک گفت: علاوه بر شرکت در اجلاس بازنگری معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای، آمده ایم تا از طرف آمریکائی توضیح بیشتری درباره آثار توافق احتمالی بر وضع داخلی تعهدات این کشور بشنویم.
بنابراین گزارش، محمد جواد ظریف در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیمای جمهری اسلامی در نیویورک افزود: ما دولت آمریکا را مسئول اجرای تعهدات بین المللی می دانیم و طبق مقررات بین المللی مشکلات داخلی هیچ دولتی، آن دولت را از اجرای تعهدات بین المللی خود معاف نمی کند.
وی اضافه کرد: این مبنائی است که ما بر اساس آن مذاکره می کنیم و البته مایلیم که توضیح بشنویم و دوستان ما شنیده اند و شاید در مذاکراتی هم که در این هفته خواهیم داشت، در مورد آثار وضع داخلی ایالات متحده بر اجرای تعهدات آن کشور اگر توافق حاصل شود، بیشتر توضیح بشنویم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سئوال که آیا در نشست اخیر وین درباره رفع تحریم ها شفاف سازی شده است یا خیر؟ گفت: ما از ابتدا گفته ایم که تحریم و توافق باهم سازگاری ندارند، باید طرف های ما یکی از این دو را انتخاب کنند.
وی افزود: در مذاکرات لوزان ما به چارچوبی رسیده بودیم که با اجرای آن، هم تحریم های اقتصادی و مالی برداشته و هم قطعنامه های شورای امنیت لغو می شوند و یک قطعنامه جایگزین آن می شود که توافق را تائید خواهد کرد.
ظریف با تاکید بر اینکه این توافق مبنایی بوده که در لوزان به نتیجه رسیده است، گفت: البته باید در مورد همه زمینه ها، چارچوب هایی که در لوزان درباره آنها توافق شده، یا راه حل هایی که در موردشان تفاهم شده است، به صورت مکتوب در آیند و به سندی که مورد موافقت قرار بگیرد، تبدیل شوند.
وی درباره نشست اخیر وین افزود : در اجلاس وین، دوستان ما این فرصت را پیدا کردند که در مورد حرف هایی که زده شده و نیز درباره برنامه هایی که در کنگره مطرح بوده است، سئوال کنند و بیشتر در مورد موضوع تحریم ها صحبت و حتی در مورد متنی که در این زمینه مطرح است، گفتگو شود.
ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه به موضوع مهم عاری سازی خاورمیانه از سلاح هسته ای اشاره کرد و گفت: در بازنگری سال 1995 میلادی، عاری سازی خاورمیانه از سلاح هسته ای نیز در دستور کار قرار گرفت ولی برخی از اعضای ان .پی . تی، تاکنون از این موضوع جلوگیری کرده اند.
وی همچنین به دیدارهای جانبی خود در حاشیه اجلاس اشاره کرد و گفت: با کشورهای مختلفی که در نشست امسال حضور خواهند داشت، دیدار و مذاکره خواهیم داشت و وزیران خارجه تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان در این اجلاس شرکت می کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان به برنامه ریزی برای مذاکرات هسته ای با کشورهای 1+5 اشاره کرد و گفت: گفتگو با گروه کشورهای پنج بعلاوه یک، بیشتر در سطح همکاران من و در یکی دو مورد هم با حضور خود بنده پیگیری خواهد شد تا در مرحله کنونی که هستیم و مرحله نگارش است بتوانیم کار را پیش ببریم.