دیدار مقامات وزارت خارجه ایران و هلند در تهران
تهران. پنج شنبه، 9 آوریل 2015 میلادی برابر با 20 فروردین 1394 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، حسین امیر عبداللهیان معاون عربی و آفریقایی وزیر امور خارجه ایران دیروز چهارشنبه با خانم بریخیتا تاتسلار مدیر کل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه هلند و هیات همراه وی دیدار و درباره مهمترین رویدادهای منطقه بویژه سوریه و یمن گفتگو کرد.
بنابراین گزارش، در این دیدار امیرعبداللهیان ضمن ابراز نگرانی از تاثیرات نامطلوب تقویت افراط گرایی در خاورمیانه بر امنیت بین المللی تصریح کرد: نتیجه بروز هر جنگ و بحران در خاورمیانه ظهور گونه تازه ای از تروریسم و افراط گرائی بوده است بنابراین اگر سریعاً راه حل سیاسی برای جنگ در یمن پیدا نشود نتیجه آن ظهور گونه تازه تری از تروریسم در منطقه خواهد بود. وی شاخص های اصلی سیاست های ایران در خاورمیانه را مهار کردن تروریسم، کمک به تقویت روندهای سیاسی حل و فصل بحران ها، نفی مداخله خارجی، نظامی گری و حمایت از تحقق خواسته ها و مطالبات مردم منطقه دانست.
امیرعبداللهیان ضمن نکوهش رفتارهای دوگانه و متناقض برخی دولت ها در مقوله مبارزه با تروریسم در خاورمیانه بابت رایج شدن نظامی گری و روندهای غیر عقلائی در منطقه و جهان ابراز نگرانی کرد و افزود: حامیان تروریسم و نظامی گری در منطقه خود قربانی سیاست های اشتباه شان خواهند شد.
وی با اشاره به مخاطرات تروریسم و افراط گرائی برای امنیت جهانی توجه همکاران هلندی را به مشارکت اتباع اروپائی در گروه های تروریستی خاورمیانه و افزایش مهارت شان در قتل و جنایت جلب کرد.
امیر عبداللهیان از نقض نظام مند حقوق بشر در بحرین انتقاد و بر ضرورت راه حل سیاسی در بحرین تاکید کرد.
طرف هلندی نیز در این دیدار ضمن ابراز نگرانی از مسائل بشردوستانه در یمن و ابراز آمادگی برای ارسال کمک های بشردوستانه به مردم یمن خواستار تمرکز بر راه های حل و فصل بحران ها در خاورمیانه شد.
خانم تاتسلار از نقش سازنده ایران در مبارزه با تروریسم و تقویت روند سیاسی در منطقه قدردانی کرد و با تاکید بر ضرورت توجه به مطالبات دموکراسی خواهی در منطقه و توجه به حقوق بشر، سیاست های منطقه ای و فرامنطقه ای را که موجب تقویت تروریسم و افراط گرائی شده است مورد نکوهش قرار داد. وی بر ضرورت توقف فوری جنگ در یمن تاکید کرد و توجه به کمک های انسان دوستانه را مهم و حائز اهمیت خواند.
این مقام هلندی راهکار سیاسی در قبال بحران در منطقه و از جمله در سوریه و یمن را حائز اهمیت خواند.