ديدار رئيس شوراي اروپايي با رئيس جمهوري اسلامی ایران در نيويورک
تهران. پنجشنبه، 25 سپتامبر 2014 میلادی برابر با 3 مهر 1393 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار رئیس شورای اروپایی، اراده را مهمترین ابزار برای توافق هسته ای برشمرد.
وی گفت: تردیدی نیست که موضوع هسته ای یک روز و در میز مذاکره حل خواهد شد اما هر چه زودتر پایان یابد به نفع همه است.
بنابراین گزارش، دکتر حسن روحانی ظهر چهارشنبه به وقت محلی و در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با وان رامپوی، رئیس شورای اروپایی در خصوص موضوع هسته ای ایران و خطر تروریسم و خشونت در منطقه و جهان گفتگو کرد.
دکتر روحانی در این دیدار با بیان اینکه جز تفاهم راه حل پایدار دیگری در موضوع هسته ای ایران وجود ندارد، افزود: دولت یازدهم، تمام توان خود را برای مذاکرات منطقی به کار گرفته است و توافق ژنو هم نشان داد که مذاکره می تواند نتیجهبخش باشد.
رئیس جمهور با تأکید بر مدنظر قرار دادن اهداف بلند مدت، بر حفظ غرور ملی و حقوق مردم ایران در توافق هسته ای تأکید کرد و گفت: توافق نباید پایه گذار تبعیض باشد، که در این صورت در آینده همه کشورهای عضو معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان پی تی ) نگران خواهند بود.
دکتر روحانی، توافق هسته ای را بنای اعتمادی جدید و سودمند قلمداد کرد و گفت: دو طرف توافق کردیم غنی سازی برای تأمین مصارف صلح آمیز در ایران انجام شود و این معیار و قاعده مهمی است. همچنین همه این مذاکرات برای این است که اعتماد بین دو طرف ایجاد شود.
رئیس شورای عالی امنیت ملی، تاریخ یک کشور را ضمانتنامه بزرگی برای هر توافق دانست و خاطرنشان کرد: ملت ایران، ملتی بزرگ و با فرهنگ است و هرگز توافقی را که امضاء کرده، نقض نکرده است.
رییس جمهور، با بیان اینکه بی ثباتی و تروریسم منطقه خاورمیانه را تهدید می کند، افزود: در عراق با دو مشکل بی ثباتی و تجزیه عراق مواجه بودیم و اربیل و بغداد در معرض خطر عظیمی بودند.
رئیس جمهور، چالش دیگر را موضوع خشونت و تروریسم نام برد و یادآور شد: مشکلات فعلی منطقه خاورمیانه قابل سرایت به سایر مناطق است. در میان تروریست های داعش، اتباع اروپایی هم حضور دارند که اگر به کشورهای خود بازگردند افراد خطرناکی برای این کشورها خواهند بود.
دکتر روحانی با بیان اینکه حل خشونت و تروریسم مستلزم گفتگوست، افزود:
نقش ایران در ثبات منطقه بسیار مهم است و اگر تلاش های ایران در کنار مردم عراق نبود چه بسا تروریست ها سرنوشت عراق را در دست می گرفتند، ایران همه شرایط لازم برای کمک به صلح و ثبات منطقه را دارد.
وان رامپوی، رئیس شورای اروپایی نیز در این دیدار با بیان اینکه موضوع هسته ای باید هر چه سریعتر به سرانجام برسد، گفت: ظرف یکسال گذشته تغییرات فوق العاده مثبتی را شاهد بوده ایم که توافق اقدام مشترک آغاز آن بود.
رئیس شورای اروپایی افزود: وقتی بتوانیم به توافق جامع دست پیدا کنیم مرحله جدیدی از روابط بین ایران، اروپا و جامعه بین الملل آغاز می شود.