ساخت بزرگترین مجتمع پالایشگاهی خاورمیانه در ایران
تهران. یکشنبه 3 اگوست 2014 میلادی برابر با 12 مرداد 1393 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، مدير برنامهريزي شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تشریح جزئیات ساخت بزرگترین مجتمع پالایشگاهی ایران و خاورمیانه از مذاکره با سرمایهگذاران خارجی و خصوصی برای ساخت این واحدهای جدید پالایشگاهی خبر داد و گفت: برای احداث این مجتمع بیش از 2.4 میلیارد دلار سرمایهگذاری میشود.
بنابر این گزارش، شهابالدين متاجی درباره جزئیات احداث یکی از بزرگترین مجتمع پالایش میعانات گازی ایران و منطقه خاورمیانه، گفت: طرح احداث فراگير پالايشي سيراف در قالب هشت پالايشگاه ميعانات گازي مستقل به همراه واحدهاي مشترك يوتيليتي، پشتيبانی و فرآيندي در دستور کار قرار گرفته است.
مدير برنامهريزي شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام اینکه الگوي فرآيندي هر پالايشگاه مستقل شامل واحدهاي تفكيك ميعانات گازي، تصفيه هيدروژني نفتا، جداسازي نفتا، تصفيه نفت سفيد و تصفيه گاز مايع است، تصریح کرد: محصولات این پالایشگاههای جدید شامل گاز مايع، نفتا، سوخت جت و گازوئیل با استاندارد یورو چهار و پنج اتحادیه اروپا است.
این مقام مسئول در خصوص زمان بندی طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی این پالایشگاههای جدید میعانات گازی، اظهار داشت: مدت زمان اجرای این طرحهای پالایشگاهی پس از عقد تفاهمنامه با متقاضيان از آبان ماه 1393 به مدت سه تا 4 سال خواهد بود.
سرمایه گذاری 2.4 میلیارد دلاری گازی
مشاور وزیر نفت ایران سرمايهگذاري ارزي به منظور ساخت و راهاندازی هر پالايشگاه میعانات گازی را 265 ميليون دلار عنوان کرد و افزود: با در نظر گرفته شدن هزينههاي يوتيليتي مشترك بالغ بر 300 ميليون دلار خواهد بود و نحوه تأمين خوراك از ميعانات گازي عسلويه، ظرفيت هر پالايشگاه 60 هزار بشكه در روز است.
وی همچنین در خصوص نحوه تامین خوراک میعانات گازی این طرحهای جدید پالایشگاهی توضیح داد: شركت ملي نفت ايران تأمين خوراك در پالايشگاه را به ميزان 90 درصد ظرفيت اسمي به مدت 12 سال پس از صدور موافقتنامه اصولي به عهده ميگيرد، پس از آن تمامی ميعانات گازي موجود به نسبت ظرفيت ما بين شركتها تقسيم ميشود.
جذابیتهای بسته جدید پیشنهادی گاز ایران
مدير برنامهريزي شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، تاکید کرد: قيمت خوراك ميعانات گازي تحويلي به هر پالايشگاه بر اساس قانون بودجه سنواتي کشور تعیین و محاسبه خواهد شد.
متاجی با یادآوری اینکه امكان استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملي برای احداث این پالایشگاه ها وجود دارد، تبیین کرد: تاکنون علاوه بر سرمایه گذاران داخلی، سرمايهگذاران خارجي و شرکتهای بینالمللی با شركاي ايراني متقاضي مشارکت در این طرح عظیم پالایشگاهی را دارند.
این مقام مسئول در پاسخ به سوال مهر درباره میزان و نرخ بازگشت سرمایه این طرح های جدید پالایشگاهی هم گفت: با توجه به الگوي فرآيند انتخاب شده و ظرفيت هر پالايشگاه، تأمين تجهيزات اين پالايشگاه توسط سازندگان و تأمين كنندگان داخل امكان پذير است كه موجب ايجاد اشتغال در بدنه پيمانكاري و سازندگان و تأمينكنندگان داخلي است.
وی، ادامه داد: از طرفي با توجه به سرمايهگذري ثابت مورد نياز و نرخ بازگشت داخلي طرح، امكان تأمين منابع مالي از طريق آورده سرمايهگذاران و همچنين فاينانس طرح از صندوق ذخيره ارزي و بانكها و موسسات مالي و اعتباري داخل امكان پذير بوده و اين پروژه ميتواند زمينهساز رشد بخش خصوصي كشور خواهد شد.
مدير برنامهريزي شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام اینکه نرخ بازگشت داخلي بالا و بازگشت سرمايه سريع موجب جذابيت طرح پيشنهادي وزارت نفت براي بخش خصوصي است، خاطرنشان کرد: با ارائه تخفيف در قيمت خوراك، استفاده از امكانات و زيرساختهاي موجود در منطقه همچون بندر صادراتي، آب خنككن ، برق و همچنين كاهش سرمايه در گردش مورد نياز براي خريد خوراك با توجه به نزديكي به منابع تأمين خوراك ميعانات گازي است.