جایکا: ژاپن در آسیب شناسی زلزله با ایران همکاری می کند
تهران.27 سپتامبر 2018 میلادی برابر با 5 مهر 1397 هجری خورشیدی. ایرتاگ – خبرگزاری تلکراف ایران
سازمان همکاری های بین المللی ژاپن اعلام کرد که در چارچوب توسعه همکاری های توکیو- تهران در طرح های کلان در زمینه آسیب شناسی زمین لرزه با ایران همکاری می کند.
به گزارش ایرتاگ به نقل ازخبرنگارگروه دانشگاه ایرنا، این موضوع روز چهارشنبه در نشست مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه ها و سازمان ها و موسسه های مرتبط با زلزله در ایران و جایکا -- موسسه همکاری های علمی و بین المللی ژاپن با موضوع "آسیب شناسی لرزه ای ساختمان و شریان های حیاتی و تجربه های ایران و ژاپن" در دانشگاه صنعتی امیر کبیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست که دردانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد، یوکیهارو کوبایاشی(YUKIHARU KOBAYASHI) رئیس دفتر جایکا در تهران گفت: ژاپن در دهه های گذشته با انواع حوادث طبیعی مخرب مانند سیل، زلزله، طوفان، سونامی و رانش زمین مواجه بوده که منجر به خسارت های انسانی، طبیعی و اقتصادی شده است.
وی اظهار داشت: از سال 1960 تاکنون ژاپن تلاش کرده تا روش خود را از اقدام های پاسخ محور به پیشگیری محور تغییر دهد وبر همین مبنا تلاش هایی برای جلب مشارکت داوطلبان به صورت انفرادی و گروهی در قالب جوامع محلی شکل گرفت.
کوبایاشی افزود که ژاپن پس از زلزله شدید سال 2011 تلاش کرد تا اقدام های مرتبط با ارزیابی و مقابله با مخاطرات را بر اساس ایده کاهش مخاطرات تقویت کند وبر این مبنا ژاپن نقش کلیدی در تدوین سند بین المللی کاهش مخاطرات در سومین کنفرانس بین المللی در شهر سندای این کشور داشت.
وی با بیان اولویت اصلی جایکاه پیشگیری و کاهش خطرات گفت که این سازمان بین المللی معتقد است که سرمایه گذاری برای کاهش مخاطرات طبیعی با هدف تقویت تاب آوری ضرورت اصلی همه اقدام ها در حوزه مدیریت بحران است.
کوبایاشی دراین راستا برنقش سازمان همکاریهای بین الملی ژاپن در کنار دیگر دستگاه های مربوط تاکید کرد و گفت که جایکا در سال های گذشته همکاری همه جانبه ای با سازمان های متولی در ایران در زمینه مدیریت بحران ازجمله از سال 1998 تاکنون همکاری های گسترده با سازمان های حوادث پیش بینی نشده و مدیریت بحران شهر تهران دارد و علاوه بر این برهمکاری نزدیک خود با وزارت کشور، سازمان شهرداری ها و سازمان مدیریت بحران کشور با هدف کاهش خطرات را ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا فرزاد حاتمی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سازه و زلزله و مدیر آموزش انجمن مهندسان عمران نیز درجمع خبرنگاران گفت: در این همکاری، نماینده دولت ژاپن در توسعه همکاری های علمی، سازمان جایکا است که از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران، وزارت علوم متولی شده که با این سازمان همکاری های خود را در حوزه های مختلف اعم از آب و هوا و مباحث آسیب های طبیعی مانند زلزله و سیل داشته باشد.
وی افزود: ایران در بین تمام پروژه هایی که دولت ژاپن در نقاط مختلف جهان هدایت و حمایت می کند به مبحث زلزله با توجه به پیشینه و تجربیات و امکانات لرزه شناسی در کشور علاقمند شده و در این زمینه پروپوزال هایی از 11 ماه گذشته بین تهران و توکیو رد و بدل شد.
حاتمی گفت: دو پروپوزال (پیشنهاد) از طرف ایران که توسط وزارت علوم تهیه شده بود مورد قبول قرار گرفت که یکی از آنها مرتبط با دانشگاه صنعتی امیر کبیر در حوزه تعریف لایف لاین هایی بود که خطوط لرزه شناسی و گسل شناشی و مباحث مربوط به حد سلامت ساختمان ها را در بر می گیرد.
وی افزود: برای این که ساختمان های ما در معرض آسیب هایی مانند تخریب و شکست قرار نگیرد لازم است که تعاریفی از استاندارد و کدهای بین المللی و به روز داشته باشیم و آخرین تحقیقات انجام شده در دنیا را در زمینه ساختمان سازی در حوزه مصالح، طراحی و ساخت و اجرا به کار گرفته شود.
قابل تذکر است که سازمان همکاری های بین المللی ژاپن -- جایکا مسوولیت مدیریت تمام کمک های توسعه ای دولت این کشور مانند همکاری های فنی، وام های توسعه ای و کمک های بلاعوض به همه سازمان ها به غیر از سازمان های بین الملیل را به صورت یکپارچه به عهده دارد و دفتر مرکزی جایکاه در توکیو واقع شده است و در بیش از 150 کشور دنیا، از جمله درتهران فعالیت و دفتردارد.