جک استراو: تحریم ایران جدیترین اشتباه سیاست خارجی آمریکا است
تهران. 19 اکتبر 2018 میلادی برابر با 27 مهرماه 1397 هجری خورشیدی. ایرتاگ-خرگزاری تلگراف ایران
در نشست «چشمانداز و توسعه روابط تجاری انگلیس و ایران»، که در محل اقامت سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن برگزار شد، حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در انگلیس، لرد نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری ایران و جک استراو وزیر امور خارجه پیشین انگلیس سخنرانی کردند و بهرغم خروج آمریکا از برجام و ازسرگیری مجدد تحریمها، بازار ایران را حائز اهمیت و پرسود توصیف کردند.
درادامه این نشست جک استراو وزیرامورخارجه اسبق انگلیس سخنرانی کرد که خبرگزاری ایرتاگ آن را نیز منتشر می کند:
تحریمهای فعلی آمریکا نه سختترین تحریمها، بلکه جدیترین اشتباه سیاست خارجی آمریکا به شمار میرود.
دورههایی از تاریخ بوده که انگلیس راهی جدا از آمریکا انتخاب کرده، اما این (راه جدای انگلیس در موضوع برجام) یکی از مهمترینها به شمار میرود.
موضع فعلی انگلیس ادامه خواهد یافت و اگرچه تحتفشار هستیم اما آمریکا باید این موضوع را هضم کند.
این تحریمها «انتقامجویانهترین تحریمها» هستند چراکه اقشار ضعیف و مردم عادی را هدف قرار دادهاند.
بخش «انتقامجویانه» تحریمها وقتی آشکار میشود که توجه کنیم کالاهای انسان دوستانه مانند دارو، تجهیزات پزشکی و حتی غذا از سوی مقررات خزانهداری آمریکا نیز از تحریم معاف نیستند. درعمل یک بیمار در تهران یا تبریز یا شیراز به خاطر تحریمهای ثانویه نخواهد توانست به دارو دسترسی پیدا کند.
امیدوارم آمریکا از این کار خود و آسیب زدن به مردم عادی شرم کند.
اکنون ارادهای ازطرف بقیه دنیا وجود دارد که نمیگذارد تحریمها مطابق میل آمریکا انجام شود. این بار اجماع جهانی وجود ندارد و حتی جامعه جهانی مایل است که به آمریکا نشان دهد اینگونه تحریمهای یکجانبه برای آمریکا هزینه خواهد داشت.
مهمتر از آن، این است که بتوان مقامات واشنگتن را قانع کرد که پشت کردن به معاهدات بینالمللی که بعد از جنگ جهانی دوم عامل ثبات جهان بودهاند، یک اشتباه خطرناک برای خود آمریکاییهاست، همانطور که برای باقی دنیا هم هست.
در نشست «چشمانداز و توسعه روابط تجاری انگلیس و ایران» درلندن بیش از صد تن از فعالان حوزه اقتصادی، کارشناسان، پژوهشگران، سرمایه گذاران وعلاقمندان به تجارت با ایران حضورداشتند و برخی از آنها سسخنرانی کردند.
تام کیا کارشناس مسائل حقوقی ضمن تمجید از دستاوردهای انگلیس و اتحادیه اروپا در زمینهٔ مخالفت با تحریمها خواستار حفظ واقعبینی در زمینهٔ تجارت با ایران شد. وی بازار ایران را بسیار پرسود توصیف کرد و گفت امکان رشد و سود دهی در ایران مانند زمان انقلاب صنعتی است.
انیسه بصیری تبریزی عضو اندیشکده روسی نیز در زمینهٔ تحریمهای نفتی نکاتی را بیان کرد و اظهار داشت که روز 5 نوامبر (فردای تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران) آخر دنیا نخواهد بود. وی توضیح داد که از بین خریداران نفت ایران، چین و هند تغییر چندانی در خرید خود ندادهاند. وضع ژاپن معلوم نیست و فقط کره جنوبی واردات خود را قطع کرده است.
آندریاس شوایتزر مدیرعامل شرکت "ارجان کپیتال" از دیگر سخنرانان این نشست نیز اظهار داشت که تجارت با ایران بسیار پرسود و فضای رشد بسیار زیاد است و وی به شرکتها توصیه داد که در این روزها ایران را ترک نکنند، چون هزینه بازگشت و شروع از صفر خیلی زیاد خواهد بود ودر وضعیت تحریم، شرکتهای کوچک خصوصی که وابستگی چندانی به دلار ندارند در ایران موفقتر خواهند بود.