وزیر توسعه و تجارت قزاقستان با وزیر جهاد کشاورزی ایران دیدار کرد
تهران. سه شنبه، 9 فوریه 2016 میلادی برابر با 20 بهمن 1394 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، وزیر جهاد کشاورزی ایران آمادگی این کشور را برای تبادل تجربیات و دستاوردهای علمی در بخش کشاورزی با قزاقستان اعلام کرد.
بنا بر این گزارش، محمود حجتی در این جلسه با اشاره به اینکه دو کشور قابلیت ها و ظرفیت های زیادی در بخش کشاورزی دارند افزود: یکی از زمینه های همکاری دو کشور در زمینه تولید سیب درختی است و از آنجا که ایران با تولید 3 میلیون و 400 هزار تن سیب بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده در جهان است در بخش صادرات این محصول و توسعه باغات سیب در قزاقستان همکاری می کند و امید داریم امسال بتوانیم نهال های سیب را در اطراف آلماتی غرس کنیم.
وی کشت فراسرزمینی را از دیگر زمینه های همکاری دو کشور در بخش مبادلات کشاورزی دو کشور دانست و گفت: این طرح را قطعاً دنبال می کنیم و در چند ماه گذشته نیز شرکت های کشاورزی در بخش خصوصی موفق شدند در زمینه کشت فراسرزمینی سرمایه گذاری های خوبی داشته باشند.
وزیر جهاد کشاورزی ایران همچنین به دیدار دو سال پیش خود با وزیر کشاورزی قزاقستان اشاره کرد و افزود: در این دیدار کارگروه مشترک دو کشور در زمینه توسعه همکاری های کشاورزی ایجاد شد و نمایندگان این کارگروه نیز با یکدیگر در ارتباط اند و زمینه های متنوع همکاری را تعریف کرده اند .
حجتی درباره مبادلات تجاری دو کشور در بخش کشاورزی گفت: غلات جزو اقلام مورد نیاز کشور است و در گروه محصولات وارداتی قراردارد و بخشی از روغن مورد نیاز را هم باید از خارج تامین کنیم بنابراین واردات محصولات به صورت موردی خواهد بود و راهکارهای همکاری بر اساس محصولاتی که در بلندمدت نیاز به واردات هست بررسی خواهد شد.
وی افزود: تا دو سال پیش یکی از بزرگترین واردکنندگان گندم در جهان بودیم اما به سرعت منحنی واردات گندم کاهش یافت، بطوریکه میزان واردات شاید به صفر هم برسد بنابراین در بخش واردات فقط روی محصولاتی همکاری می کنیم که در بلندمدت به آنها نیاز داریم.
وزیر جهاد کشاورزی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران می تواند به عنوان پل ارتباطی صادراتی برای کشور قزاقستان باشد و از توسعه روابط در این زمینه استقبال می کنیم.
حجتی ابراز امیدواری کرد: همکاری دو کشور در تمام زمینهها و ابعاد اقتصادی توسعه یابد.
آست ایسکشف وزیر توسعه و سرمایهگذاری قزاقستان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه هیئت 250 نفره از فعالان بخش صنعت و تجارت وی را همراهی میکنند از مذاکره اقتصادی قرارداد واردات روغن نباتی با شرکت های ایرانی خبر داد و گفت: اگر شرکت های فعال را معرفی کنید بهترین محصول را با بهترین شرایط برای شما فراهم خواهیم کرد.
وی همچنین ایران را به عنوان منطقه ویژه اقتصادی وهاب صادراتی دانست و افزود: برای صادرات غلات و گوشت قرمز به ایران پیشنهادهای خوبی از طرف شرکت های قزاقی دارم.
وزیر توسعه و سرمایه گذاری قزاقستان گفت: این کشور برای تولید گوشت قرمز حلال برنامه هایی دارد و اگر ایران و شرکت های ایرانی علاقمند باشند آماده همکاری با آنها هستیم.
آست ایسکشف افزود: در بخش تولید گوشت بوقلمون و تولید علوفه ظرفیت های خوبی داریم و برای صادرات این محصولات آماده همکاری هستیم.
وی همکاری دو کشور را در بخش های متالوژی، معادن، ماشین سازی، حمل و نقل، انرژی، صادرات خدمات فنی مهندسی، گردشگری، مبادلات بانکی و سرمایه گذاری برشمرد و گفت: دو کشور همکاری خوبی در استخراج از معادن طلا در استان کردستان دارند و 100 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده اند.
وزیر توسعه و سرمایه گذاری قزاقستان همچنین از ایران برای شرکت در نمایشگاه بین المللی دامداری که قرار است در این کشور برگزار شود دعوت کرد.