ایرتاگ
خبرگذاری تلگراف ایران

1:38 | نوامبر24 تهران

گسترش صادرات برق ایران

تاریخ: 13:58, 16-08-2014.


تهران. شنبه، 16  اگوست 2014 میلادی برابر با 25 مرداد 1393 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، ایران در نظر دارد از روسیه تا شمال افریقا برق صادر کند.
معاون وزیر نیرو با اشاره به آغاز مذاکرات با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از احتمال آغاز صادرات برق ایران به ابوظبی امارات خبر داد و گفت: احداث 2 مسیر جدید انتقال برق بین ایران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر نیرو با اشاره به آغاز مذاکرات با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از احتمال آغاز صادرات برق ایران به ابوظبی امارات خبر داد و گفت: احداث 2 مسیر جدید انتقال برق بین ایران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در دستور کار قرار دارد.
هوشنگ فلاحتیان در گفتگو با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت توسعه تجارت برق ایران با کشورهای همسایه، گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای همسایه که دارای مرز خشکی بوده، صادرات و تبادل برق دارد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه به منظور توسعه مبادلات برقی با جمهوری آذربایجان پیشرفت احداث یک خط انتقال جدید برق به 90 درصد رسیده است، تصریح کرد: این خط جدید از ظرفیت انتقال 400 کیلوولت انرژی الکتریکی برخوردار است.
این مقام مسئول همچنین از ساخت یک خط جدید انتقال برق بین ایران و ارمنستان خبر داد و افزود: ساخت این خط جدید انتقال برق در مرحله تامین منابع مالی قرار دارد.
فلاحتیان با اشاره به انجام مذاکراتی با کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس به منظور صادرات برق، بیان کرد: با برخی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مذاکراتی شده و قرار است یک خط انتقال برق زیر دریایی بین ایران و کشورهای عربی در بستر خلیج فارس ساخته شود.
وی با بیان اینکه در مرحله اول اجرای این طرح برق ایران به امارات متحده عربی صادر خواهد شد، گفت: در فاز نخست این برق به ابوظبی امارات تحویل داده خواهد شد.
معاون وزیر نیرو همچنین از مذاکره با وزارت نفت برای تعیین قیمت سوخت نیروگاه های خصوصی برق خبر داد و افزود: در صورت تعیین قیمت سوخت امکان صادرات برق توسط نیروگاه های بخش خصوصی و یک جهش در روند صادرات برق کشور فراهم می شود.
فلاحتیان با یادآوری اینکه هم اکنون به طور متوسط سالانه حدود 12 میلیارد کیلو وات ساعت برق توسط ایران به کشورهای مختلف همسایه صادر می شود، تاکید کرد: همچنین سالانه حدود چهار میلیارد کیلووات ساعت برق وارد کشور می شود.
این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع در شرایط فعلی تراز تجارت برق ایران مثبت بوده و پیش بینی می‌شود حجم صادرات برق کشور با افزایش روبرو شود.
بنا بر این گزارش ، برای اتصال شبکه برق ایران به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همچون امارات، قطر و عمان باید حدود ۱۸۰ کیلومتر خط انتقال ۴۰۰ کیلوولتی در بستر خلیج فارس طراحی و احداث شود.
پیش بینی می‌شود در صورت تبادل انرژی الکتریکی با امارات متحده عربی و قطر حتی امکان شبکه برق ایران به کشورهایی همچون عربستان سعودی و مصر هم فراهم شود از این رو پس از اتصال شبکه برق ایران به کشورهایی در غرب آسیا همچون لبنان و سوریه، اتصال شبکه برق به کشورهای شمال آفریقا هم در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
در حال حاضر مطالعات طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی کابل برق زیر دریایی بین ایران، قطر، عمان و امارات توسط یک مشاور بین‌المللی در حال انجام است.در صورت توافق نهایی و ساخت کابل برق زیر دریایی حدود یک هزار و پانصد تا دو هزار مگاوات برق با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مبادله خواهد شد.
یکی از سیاست‌های کلان دولت در برنامه پنجم توسعه اتصال شبکه برق ایران به روسیه از مسیر گرجستان یا ارمنستان، اتصال به شبکه برق لبنان از مسیر ترکیه و سوریه، اتصال به شبکه برق کشورهای حاشیه خلیج فارس و شبه قاره هند است.

به اشتراک گذاشتن اخبار: