یک بانوی ایرانی، نخستین زن برنده معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات شد
تهران. چهارشنبه، 13 اگوست 2014 میلادی برابر با 22 مرداد 1393 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، مریم میرزاخانی ریاضی دان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد، برنده ˈ مدال فیلدزˈ، معتبرترین جایزه ریاضیات در جهان شده است.
بنابر این گزارش، خبرگزاری های خارجی اعلام کردند: مدال فیلدز که به نوبل ریاضی معروف است، هر چهار سال یک بار به 2 تا 4 ریاضی دان زیر 40 سال داده می شود؛ خانم میرزاخانی، نخستین زن و اولین ایرانی است که توانسته این جایزه را دریافت کند.
وی که 37 سال دارد، دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف تهران و دانشگاه هاروارد آمریکا است.
جایزه ی فیلدز که معتبرترین جایزه ی ریاضیات است در کنگره بین المللی ریاضیات به برندگان اهدا می شود.
این کنگره مهم ترین گردهمایی ریاضیدانان سراسر جهان است و هر چهار سال یک بار برگزار می شود.
اولین کنگره ی بین المللی ریاضیات در سال ۱۸۹۷ در کشور سوییس برگزار شد.
میرزا خانی که از برندگان دو دوره المپیاد جهانی ریاضی بوده است، تدریس در دانشگاه استنفورد آمریکا و دانشگاه پرینستون را در کارنامه خود دارد.
کنگره جهانی ریاضیات سال جاری امروز چهارشنبه، سیزدهم اگوست به مدت یک هفته در سئول پایتخت کره جنوبی برگزار می شود.
سه ریاضی دان دیگر، آرتور آویلا از برزیل، منجول بارگاوا نظریه دان اعداد در دانشگاه پرینستون و مارتین هایرر از دانشگاه وارویک در بریتانیا برندگان دیگر امسال هستند.
اینگرید دوبشی رییس اتحادیه جهانی ریاضی گفت: به عنوان یک زن برایم فوق العاده است که می بینم مریم میرزاخانی برنده شده است و تصور اینکه یک زن برنده مهم ترین جایزه ریاضی شود، دیگر عجیب نیست.
مریم میرزاخانی به خاطر تحقیقاتش در زمینه دینامیک و هندسه رویه های ریمانی و فضاهای پیمانه ای آنها این جایزه را دریافت کرده است.
او پیش از این هم جوایز متعددی در رشته ریاضیات دریافت کرده بود. در سال 2006 مجله پاپیولار ساینس او را به عنوان یکی از 10 نابغه آمریکای شمالی معرفی کرد.
مدال فیلدز به یاد جان چارلز فیلدز ریاضی دان کانادایی پایه گذاری شد و همراه با یک جایزه نقدی به مبلغ 15 هزار دلار کانادا اعطا می شود.
این جایزه اولین بار در سال 1936 به دو ریاضی دان فنلاندی و آمریکایی داده شد.