پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران به اعتراض امارات متحده عربی
تهران. جمعه ، 8 اگوست 2014 میلادی برابر با 17 مرداد 1393 هجری خورشیدی. ایرتاگ- خبرگزاری تلگراف ایران. به گزارش خبرنگار خبرگزاری، ایران امارات را از دخالت در امور داخلی خود برحذر داشت.
بنابر این گزارش، در پاسخ به ادعای امارات، حسین دهقان، نماینده ایران در سازمان ملل طی نامهای به بانکیمون با تاکید بر حق حاکمیت کامل ایران بر جزایر سهگانه گفت که تصمیمات و اقدامات مسئولان ایرانی در این خصوص همواره بر اساس اصل حاکمیت و سلامت منطقهای جمهوری اسلامی ایران است. او تاکید کرد که محتوای نامه امارات به منزله دخالت در امور داخلی ایران به شمار میرود و ایران همواره قاطعانه با این امر مخالف است.
دهقان تاکید کرد: تهران همواره سیاست دوستی و حسن همجواری را با همه کشورهای منطقه در پیش گرفته است و در این راستا یک بار دیگر آمادگیاش را برای ورود به مذاکرات دوجانبه با دولت امارات به منظور ادامه تقویت روابط دوجانبه و از بین بردن سوءتفاهمات موجود میان دو کشور اعلام میدارد. او همچنین بر حق حفظ اراضی و حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه و غیرقابل مذاکره بودن آن تاکید کرد.
بنابر این گزارش، لانا زکی نسیبه، سفیر امارات در سازمان ملل درنامهای به بانکیمون، دبیرکل سازمان ملل مدعی شد که دولت امارات نسبت به این اقدام به شدت معترض است و آن را نقض آشکار تفاهمنامه سال 1971 میداند. او مدعی شد که این تفاهمنامه حق حاکمیت جزیره ابوموسی یا هر بخشی از آن را به جمهوری اسلامی ایران منتقل نمیکند. سفیر و نماینده امارات گفت که بر اساس این تفاهمنامه دولت متبوعش از ایران میخواهد تا همه اقدامات انجام شده خود را در این جزیره ملغی کرده و پرچم ایران را نیز از آنجا پایین بکشد و به تفاهمنامه مذکور به دقت بیشتری بنگرد.
این در شرایطی است که ایران همواره به ابوظبي اعلام کرده جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی متعلق به جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود و سابقه تعلق تاریخی این جزایر به ایران واقعیتی انکارناپذیر است. با این تفاسیر اخیرا در پی برافراشته شدن پرچم ایران در بخشی از جزیره ابوموسی، دولت امارات نسبت به این اقدام به سازمان ملل اعتراض کرد. امارات مدعی است که این قسمت تحت تفاهمنامه سال 1971 متعلق به این کشور است اما ایران در مقابل، امارات را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرده است.
بحث برسرحاکمیت جزایر سهگانه تنببزرگ، تنبکوچک و ابوموسی سالها است که عامل تنش و مناقشه میان ایران و امارات متحده عربی است، بهگونهایران بوده را مدعی شده است. این جزایر در سال 1800 میلادی بهطور موقت به دست بریتانیا افتاد اما در 30 نوامبر سال 1971 به واسطه یک روند قانونی که به تشکیل امارات متحده عربی بهعنوان یک کشور مستقل انجامید، مالکیت آن به ایران بازگشت.
بحث برسرحاکمیت جزایر سهگانه - تنببزرگ، تنبکوچک و ابوموسی سالها است که عامل تنش و مناقشه میان ایران و امارات به شمار می رود. این جزایر در سال ۱۸۰۰ میلادی به طور موقت به دست بریتانیا افتاد، اما در ۳۰ نوامبر سال ۱۹۷۱ به واسطه یک روند قانونی که به تشکیل امارات متحده عربی بهعنوان یک کشور مستقل انجامید، مالکیت آن به ایران بازگشت. ولی امارات طی این دهه ها بارها به مالیکیت این سه جزیره مدعی شده است.